20 lutego 2024

CARVING

DZIEŃ 1: Wprowadzenie do Carvingu i Małe Formy

 

1. Fundamenty Carvingu i Bezpieczeństwo:

  • Wprowadzenie, prezentacja i omówienie narzędzi (noże, dłutka).

  • Zasady BHP i dobór materiałów – jak wybierać idealne owoce i warzywa.

  • Omówienie technik konserwacji, aby rzeźby wyglądały świeżo.

2. Opanowanie Technik Płaskich i Detali:

  • Ćwiczenia na płaskorzeźbie (flat carving) – opanowanie podstawowych cięć V i U, linii prostych i falistych na melonach i ogórkach.

  • Tworzenie prostych motywów liści i wzorów geometrycznych.

3. Kwiaty i Małe Figurki:

  • Klasyczne dekoracje talerzowe: Nauka rzeźbienia słynnej Róży z pomidora oraz Tulipanów z marchewki i prostych kwiatów z rzodkiewki.

  • Wykonywanie małych, uroczych figurek (np. łabędź z jabłka, zwierzęta z rzodkiewki), ćwiczących precyzję.

  • Praca nad Kwiatem Lotosu z cebuli – wprowadzenie do warstwowego rzeźbienia.

 

DZIEŃ 2: Carving 3D i Kompozycje Mistrzowskie

 

1. Rzeźba Wielkoformatowa – Carving Arbuza:

  • Planowanie i szkicowanie wzoru na dużej powierzchni.

  • Nauka carvingu głębokiego (3D) – tworzenie kontrastowych warstw i faktur.

  • Intensywna praca nad centralnym motywem dekoracyjnym (np. duży ornament, kwiat).

2. Techniki Zaawansowane i Detale:

  • Wykorzystanie specjalistycznych dłutek do wykańczania tła i dodawania detali do rzeźby arbuzowej.

  • Porady dotyczące pracy na innych dużych warzywach (np. dynie, cukinie).

3. Komponowanie i Ekspozycja:

  • Łączenie wszystkich wykonanych elementów w spójną i efektowną kompozycję carvingową.

  • Techniki montażu i stabilizacji – jak utrzymać rzeźby w całości i jak je transportować.

  • Sesja „Triki Mistrza”: porady dotyczące ekspozycji, oświetlenia i dłuższego zachowania świeżości dekoracji.

4. Podsumowanie i Certyfikacja:

  • Wystawa i omówienie prac uczestników z indywidualnymi korektami.

  • Sesja pytań i odpowiedzi.

  • Uroczyste wręczenie certyfikatów ukończenia szkolenia.

 

 

TRENER

Mistrz Świata w Carvingu, Vice Mistrz Europy w Carvingu, Mistrz Polski w Carvingu, Mistrz Czech w Carvingu, Zwycięzca Melonouvego Sampionatu, Zdobywca Pucharu Polski w Carvingu, Indywidualny Srebrny i Brązowy Medalista międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej

 

KOSZT SZKOLENIA 

Indywidualna Wycena

 

Nie stosujemy sztywnego cennika. Zależy nam na tym, by każde szkolenie było idealnie dopasowane do Państwa oczekiwań i przynosiło maksymalne rezultaty.

Zapraszamy do kontaktu! Prosimy o przedstawienie nam Państwa potrzeb (temat, przewidywana liczba osób, preferowane miejsce i czas), a my przygotujemy dla Państwa niezobowiązującą, indywidualną ofertę cenową na miarę Państwa wymagań.

 

Możliwość zorganizowania szkolenia na terenie całego kraju

 

OSiRK Denar Łochowo, szkolenia zawodowe, kursy, egzaminy zawodowe

Napisz do nas

denar@denar.edu.pl

Zadzwoń do nas

(+48) 506 403 366

OSiRK Denar Łochowo, szkolenia zawodowe, kursy, egzaminy zawodowe

Godziny otwarcia

Pon-Pt 08:00 - 16:00

OSiRK Denar Łochowo, szkolenia zawodowe, kursy, egzaminy zawodowe
OSiRK Denar Łochowo, szkolenia zawodowe, kursy, egzaminy zawodowe

Wyślij zapytanie

Kontakt telefoniczny

 

Godziny otwarcia

 

Dyrektor: pn.: - pt.: 8:00 - 15:00

+48 509 633 635

denar@denar.edu.pl 

 

Sekretariat: pn. - pt.: 8:00 - 16:00

biuro@denar.edu.pl

 

Dział szkoleń - pt.: 8:00 - 16:00

+48 506 403 366 

denar@denar.edu.pl

 

DENAR

Ośrodek Szkolenia i Rozwoju Kadr 

86-065 Łochowo ul. Klonowa 8

NIP: 5541444610

 

Sale wykładowe

Łochowo

Bydgoszcz

Grudziądz

Inowrocław

Pakość

 

 

 

 

 

OSiRK Denar Łochowo, szkolenia zawodowe, kursy, egzaminy zawodowe

(+48) 506 403 366

OSiRK Denar Łochowo, szkolenia zawodowe, kursy, egzaminy zawodowe

Na skróty

 

Domowa

 

O firmie

 

Oferta

 

Blog

 

Kontakt

 

Polityka prywatności

© 2022